Friss kommentek

  • apacuka11: vorosiszap 2010.10.12. 22:24:50 Én sem mondom, hogy baxkeráld szájba a jó édes anyukádat,gondolom ... (2010.10.20. 14:07) Hátrébb az egerekkel!
  • apacuka11: Mellesleg , teljesen jogos az utánajárás az (úgynevezett) segélyszámlaszámoknak... Velem lassan he... (2010.10.20. 09:55) Hátrébb az egerekkel!
  • apacuka11: Heee, látom Tigri egy-két embert bele tudnál fojtani egy kanál vörösiszapba...(persze a lúgosabb f... (2010.10.20. 09:33) Hátrébb az egerekkel!
  • oskar666666: @1.szolo - 2014;): Köszi. :) Mindig tanul az ember....:) Pl. ez a blog adta az ötletet, hogy to... (2010.10.18. 00:48) Hátrébb az egerekkel!
  • 1.szóló: @oskar666666: "... NEM úgy hívják...." Látod, ezért szeretek én a mo.hun fórumozni (2004-óta, 1 é... (2010.10.17. 14:07) Hátrébb az egerekkel!
  • oskar666666: "nem minden az, aminek látszik"...Olvasom itt feljebb. Hm. Hát, valóban nem. A hivatkozott oldalo... (2010.10.17. 12:54) Hátrébb az egerekkel!
  • Tigris: @NGA: Hívj bátran naivnak, de nekem ez kisebb erőfeszítés, mint amekkora öröm, hogy megkapom mások... (2010.10.13. 12:05) Hátrébb az egerekkel!
  • NGA: @Tigris: Jó reggelt neked! Nem tudom feltűnt-e neked, de az egész világon a média pontosan így műk... (2010.10.13. 10:22) Hátrébb az egerekkel!
  • Tigris: @vorosiszap: Apropó… Remélem nem befolyásolja a szakmai sikereidet, hogy ha a nevedre keresek, akk... (2010.10.13. 01:23) Hátrébb az egerekkel!
  • Tigris: @vorosiszap: Hát igen, van akinek a tartalom, az eszközök nem számítanak, csupán mindent a nézetts... (2010.10.13. 01:04) Hátrébb az egerekkel!
  • Utolsó 20

Háttérzene

free music

RSS hírolvasóknak

Méééééééééééééé? Me' csak! Azéééé!

2008.01.28. 16:58 | Tigris | 3 komment

Címkék: közlekedés társadalom hit gondolatébresztő

Avagy a hit vezesse kezemet

A hír, amely nagy vihart kavart a médiában:
"Azt szeretné a katolikus egyház vezetése, hogy a rendőrök ne alkalmazzák a zéró toleranciát a misén alkoholt fogyasztó papokra. A püspöki konferencia úgy képzeli, hogy igazolványt adnak majd papjaiknak, ami bizonyíthatja, hogy munkájuk miatt ittak bort."

Előrebocsátom, nem vagyok makulátlan. Vezettem már alkohollal a véremben, mentem át tiloson, sőt, volt amikor sebességhatárt is léptem túl. Nem érzem magam jól tőle, örülök, hogy nem kaptak el. De volt, hogy elkaptak, és még akkor is vállaltam a büntetést, amikor szerintem nem volt jogos (bekötött bukósisak, felhajtott állal vajon becsatolt bukósisaknak veendő-e?). A minap BKV-ellenőrök büntettek meg, 12 rugóra, azt is becsülettel befizettem, mert sajnos igazuk volt, nem volt jegyem. Úgy érzem, ugyanolyan szabálytisztelő, vagy nem tisztelő vagyok, mint más, ugyanakkor ha hibázom, akkor vállalom a következményeit.

Az egyház fenti óhaja szerintem nagyon nevetséges. Már eleve a tény, hogy vizet prédikál, miközben bort iszik, vegyük pl. azt, hogy gazdasági tevékenységeket folytat, az 1%-tól kezdve az egyházi birtokokig. Megértem, hogy az "egyháznak is fenn kell tartania magát valamiből", de könyörgöm... Jézus a kufárokat nem faggatta ki, mielőtt kidobta volna őket a templomból, hogy van-e miből fenntartaniuk magukat, vagy hogy az egyháznak dolgoznak-e. Az egyház, élve befolyásával, szeretne megint előnyöket, mentségeket kieszközölni magának, ami alapján az emberek megint húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú de mennyire felnézhetnek rájuk, mint felettük álló autoritás, akinek mindig igazuk van. Hát kérem szépen, egy ittas pap ugyanúgy veszélyhelyzetet okozója lehet, mint bárki más, és ettől egy papi menetlevél, de még sok-sok éves gyakorlat és a jóisten se menti meg. Megint szeretnénk élni a jó magyar hagyománnyal; építünk egy szép nagy és masszív kaput, aztán sutyiban már neki is áll mindenki, aki teheti, kisapkaput eszkábálni.

Nem, uraim! Szabály, méghozzá az emberi élet védelmében! Ha ezt bevezetnék, megint csak egy könnyen hamisítható okiraton fog múlni, hogy a rendőt mir csinál. Büntet, vagy elsikál, lelkizik, vagy eszi a kefét.

A másik meg, hogy már megint vki kapni akar (privilégiumot), mielőtt nyújtana vmit, vagy megdolgozna érte. Teszem azt, mondjuk a tisztelt katolikus egyház bevállalna egy párévente kötelezően elvégzett mesterkurzust a "hivatásos" autóvezetőinek, és mondjuk kötelező évi 5 óra pályázást szintidőre mondjuk a Hungaroringen. Akkor elmondhatná úgy 5 év múlva, hogy olyan hivatásos vezető papjaik vannak, akik még 10 mise és 3 liter misebor után is rükvercben előznék Monacoban Alonsot, ergo jár nekik a miseboros vezetés, ripityom!

De addig, kedves papság, a döntés a tiétek: iszik, vagy vezet?

· 1 trackback

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bébé 2008.02.03. 19:29:01

Szerintem: nem szívesen szeretnek a mai világban az egyházak kívételek lenni

Tény: határos országok közül is van olyan amelyikben a megengedett alkoholszint magasabb mint MO-n, azaz 1 sör lazán belefér

Tény: sok papnak szombat-vasárnap nem egy helyre kell mennie misézni, hanem 6-8-ra is. Volt amelyikük egyedül kocsikázta le.

Kérdés: akik nem pártolják, hogy a papok kivételek legyenek, azok majd segítenek a papoknak falu-ról falura eljutni?

Tanulság: mielőtt véleményt mondasz, mérlegelj, de alaposan.

Vélemény: én nem pártolom a 0toleranciát, én is szoktam kiadós vasárnapi-családi ebéd után 2-3 pohár borocska után vezetni

Tény: az alkoholfogyasztás nem bűn, általában a mértékkel van a gond

Barátom...

Tigris 2008.02.05. 09:43:35

bébé, nem hiszem, hogy ha bárki iszik, akkor vki másnak kötelessége segítenie, hogy az illető tovább folytathassa az útját. Az egyház nem szabályozza, hogy egy papnak nem lehet sofőrje, nem utazhat tömegközlekedési eszközön, vagy a hívei közül nem kérhet meg arra, hogy fuvarozza. A törvény nem a misebort tiltja, nem is az, hogy a pap miséről misére járjon, hanem hogy ő vezessen ittasan. Ha adott egy ilyen helyzet, akkor erre meg lehet találni az ésszerű megoldásokat, ha vki akarja.
Ami pedig a mértéket illeti... Tudod, van egy kutyám, aki vonaton-buszon velem utazik. Kistestű, ergo szinte mindig az ölemben van, és sokkal kevesebb helyet foglal el, mint egy bernáthegyi, vagy egy nagyutazó csomagjai. Ennek ellenére a kutyának mindig kifizetem a jegyét, mert persze, lehetne vitatkozni, hogy milyen mérettől számít jegyes kutyának egy állat, és mi alatt ne kelljen érte fizetni. De ebből csak vita van, ahogy abból is, hogy mennyi alkohol a sok. Van akinek egy pohár sör is sok, van akinek 3-4 deci tömény sem... De mindkettőben ott van a lehetőség, amit - pláne mivel akár emberéletekről is van szó - ha meg lehet előzni egy ilyen intézkedéssel, akkor érdemes. A motoron folyamatosan tapasztalom, hogy ott nincs burok ami megvédjen, ezért ennyivel óvatosabban közlekedek - mert ha baleset van, akkor abban én tuti sérülök. Kocsiban a vezető sokszor alapoz arra, hogy majd a doboz megvéd, még akkor is ha kicsit kuka vagyok és hibázok. Csak mondjuk a bicajos, vagy a gyalogos hal bele...
Egy kicsit csapatjátékosként, a többiekre is gondolva kéne közlekedni.

Tigris 2008.02.05. 09:44:37

ezmiezz, köszönöm, ez is érdekes infó!
süti beállítások módosítása