Friss kommentek

  • apacuka11: vorosiszap 2010.10.12. 22:24:50 Én sem mondom, hogy baxkeráld szájba a jó édes anyukádat,gondolom ... (2010.10.20. 14:07) Hátrébb az egerekkel!
  • apacuka11: Mellesleg , teljesen jogos az utánajárás az (úgynevezett) segélyszámlaszámoknak... Velem lassan he... (2010.10.20. 09:55) Hátrébb az egerekkel!
  • apacuka11: Heee, látom Tigri egy-két embert bele tudnál fojtani egy kanál vörösiszapba...(persze a lúgosabb f... (2010.10.20. 09:33) Hátrébb az egerekkel!
  • oskar666666: @1.szolo - 2014;): Köszi. :) Mindig tanul az ember....:) Pl. ez a blog adta az ötletet, hogy to... (2010.10.18. 00:48) Hátrébb az egerekkel!
  • 1.szóló: @oskar666666: "... NEM úgy hívják...." Látod, ezért szeretek én a mo.hun fórumozni (2004-óta, 1 é... (2010.10.17. 14:07) Hátrébb az egerekkel!
  • oskar666666: "nem minden az, aminek látszik"...Olvasom itt feljebb. Hm. Hát, valóban nem. A hivatkozott oldalo... (2010.10.17. 12:54) Hátrébb az egerekkel!
  • Tigris: @NGA: Hívj bátran naivnak, de nekem ez kisebb erőfeszítés, mint amekkora öröm, hogy megkapom mások... (2010.10.13. 12:05) Hátrébb az egerekkel!
  • NGA: @Tigris: Jó reggelt neked! Nem tudom feltűnt-e neked, de az egész világon a média pontosan így műk... (2010.10.13. 10:22) Hátrébb az egerekkel!
  • Tigris: @vorosiszap: Apropó… Remélem nem befolyásolja a szakmai sikereidet, hogy ha a nevedre keresek, akk... (2010.10.13. 01:23) Hátrébb az egerekkel!
  • Tigris: @vorosiszap: Hát igen, van akinek a tartalom, az eszközök nem számítanak, csupán mindent a nézetts... (2010.10.13. 01:04) Hátrébb az egerekkel!
  • Utolsó 20

Háttérzene

free music

RSS hírolvasóknak

H1N1: A te bajod? Az én bajom? A mi bajunk.

2009.11.13. 11:09 | Tigris | 5 komment

Címkék: vírus tudomány társadalom gondolatébresztő honlapajánló h1n1

Előrebocsátom, senkit nem akarok sem kérni, sem felszólítani semmire, nem agitálok, csupán mondom a véleményem, és ezért (sajnos) senki nem fizet.

Beoltattam magam a H1N1 ellen, s most várom, hogy elhatalmasodjanak rajtam a mellékhatások, hogy testem felett átvegyék a hatalmat a belém juttatott nanorobotok, és tudom, mától a rendszer figyel, s a szervezetembe került RFID azonosító már elszakíthatatlan tőlem, megbélyegzett lettem. No persze...

Bevallom, érdeklődéssel figyelem a különböző összeesküvés-elméleteket, sőt van, amit megalapozottnak tekintek. De a a sertésinfluenza elleni kialakult cécót sajnos hisztinek tartom. Persze, megértem, hiszen amit valaki nem ismer, attól fél és arról sokféle mendemonda létrejön. Sok-sok évtizede nem ütötte fel a fejét olyan új világméretű kór, ami mindenkit közvetlenül érinthet és ami ellen ilyen hamar elkészült az ellenszer. Mert pl. ha az ebola elterjedt volna, vagy ha a rák, az AIDS ellen létezne oltás, biztos vagyok benne, hogy annak az ellenszere körül is hasonló cirkusz alakulna ki, hiába való gyilkos betegségek ellen. Ami pedig a mellékhatásokat illeti... Mindkét szülőmet pár napja oltották, egy kis gyengeségen, enyhe fájdalmon túl öregkoruk ellenére kutya bajuk. Ugyanakkor egy átlagember rendelkezik olyan rossz szokásokkal, szenvedélyekkel, aminek az oltásnál durvább következményei, egészségkárosító hatása van.. csakhogy ezeket már ismerjük, nem félünk tőle, csak amikor már túl késő. Csak hogy két példát mondjak: sem a cigit, sem az alkoholt nem orvos írja fel, nem gyógyszerész adja ki, kizárólag patikában, mégis sokkal többen élnek vele, idosek, fiatalok, babát váró anyukák. És ez ellen sokkal kevésbé tiltakozik mindenki. Az áráról már nem is beszélek...

De hogy miért szükséges az oltás, miért nem opcionális, mint a hagyományos oltás, és hogy miért nem elég, ha csak kiheverjük? A dolog egyszerű, mert nem csak magunkra kell hogy gondoljunk. Nem dicsekvésből, de egy erős immunrendszerű, egészséges középkorú ember vagyok, távol a rizikofaktoroktól. Ha megkapnám a vírust, valószínuleg nem lennék betegebb tőle, mint a mezei influenzától, viszont amíg az immunrendszerem kiirtaná a kórt, addig jópár embert megfertőznék vele, köztük olyanokat is, akiknek gyengébb a szervezetük és nincsenek oltva. Számukra a fertozés komolyabb következményekkel járna, hogy milyenekkel, nem taglalom, tessék híreket nézni. A probléma nem azzal van hogy az átlagember megkapja és pár nap alatt kiheveri, hanem azzal, hogy fertőz, olyanokat is, akiknek halálos a kór. Persze lehetne a fertőzés ellen máshogy is védekezni, de amíg a zsebkendőbe tüsszentésnek, a szemét kukába dobásának, a kézmosásnak sincsen teljeskörű kultúrája, addig marad az oltás, mint megoldás. Szóval nem csak magunkról van szó, hanem a közösségről, amiben élünk, és az abban élő gyengébb immunrendszerű emberekről.

Tehát nem osztogatok tanácsokat, csupán így látom a H1N1 körül kialakult bizonytalanságot, tanácstalanságot. Alea iacta est, a kocka el van vetve. Ha pár nap múlva még lesz erőm írni, közzéteszem, hogy vagyok... Addig is köszönöm a figyelmet és hogy a kedves olvasó elgondolkodik azon, amit írtam.

További linkek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalay · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.13. 14:39:55

Én kihordom lábon, mivel kell az ellenálló képesség. A test többi része is olyan, mint az izomzat: ha téped, fáj és sérül, de erősebb lesz.
Mondjuk én lassan fekete övet érek el.

Tigris 2009.11.13. 14:45:55

Miközben lábon kihordod, több száz embert megfertőzöl a tudtod nélkül. Ebből a több százból jópáran meg is betegednek, és tovább fertőznek. A több százban is lehet, hogy lesz idős, vagy nagyon fiatal, akinek nem olyan az ellenállóképessége mint neked, és komolyabban megbetegszik.
Ami pedig az izomzatos példádat illeti, ha nem tudnád, egy oltás pontosan erről szól. Éppen annyira tépi, okoz fájtalmat és sérti a szervezetedet, hogy ez még komoly betegséget ne okozzon, de már erősebbé tegyen.

Tigris 2009.11.14. 00:35:08

Kedves Dr. Csabai!
Lévén hogy írása részben egy újabb összeesküvés-elmélet bemutatása, részben pedig az önök termékeinek reklámcélú ajánlása, ezért hozzászólását töröltem. Kérem a propagandával és a termékek eladásával más fórumon próbálkozzon! Köszönöm!

zsola2 2009.11.23. 18:18:13

aaaahhhaaaa... És ha mindenki beoltatja magát körülöttem, akkor meg nekem minek, hisz senki sem fertőzhet meg... :D

Tigris 2009.11.24. 00:25:03

kergemarha-kór ellen nincs oltás... :D
süti beállítások módosítása