Friss kommentek

  • apacuka11: vorosiszap 2010.10.12. 22:24:50 Én sem mondom, hogy baxkeráld szájba a jó édes anyukádat,gondolom ... (2010.10.20. 14:07) Hátrébb az egerekkel!
  • apacuka11: Mellesleg , teljesen jogos az utánajárás az (úgynevezett) segélyszámlaszámoknak... Velem lassan he... (2010.10.20. 09:55) Hátrébb az egerekkel!
  • apacuka11: Heee, látom Tigri egy-két embert bele tudnál fojtani egy kanál vörösiszapba...(persze a lúgosabb f... (2010.10.20. 09:33) Hátrébb az egerekkel!
  • oskar666666: @1.szolo - 2014;): Köszi. :) Mindig tanul az ember....:) Pl. ez a blog adta az ötletet, hogy to... (2010.10.18. 00:48) Hátrébb az egerekkel!
  • 1.szóló: @oskar666666: "... NEM úgy hívják...." Látod, ezért szeretek én a mo.hun fórumozni (2004-óta, 1 é... (2010.10.17. 14:07) Hátrébb az egerekkel!
  • oskar666666: "nem minden az, aminek látszik"...Olvasom itt feljebb. Hm. Hát, valóban nem. A hivatkozott oldalo... (2010.10.17. 12:54) Hátrébb az egerekkel!
  • Tigris: @NGA: Hívj bátran naivnak, de nekem ez kisebb erőfeszítés, mint amekkora öröm, hogy megkapom mások... (2010.10.13. 12:05) Hátrébb az egerekkel!
  • NGA: @Tigris: Jó reggelt neked! Nem tudom feltűnt-e neked, de az egész világon a média pontosan így műk... (2010.10.13. 10:22) Hátrébb az egerekkel!
  • Tigris: @vorosiszap: Apropó… Remélem nem befolyásolja a szakmai sikereidet, hogy ha a nevedre keresek, akk... (2010.10.13. 01:23) Hátrébb az egerekkel!
  • Tigris: @vorosiszap: Hát igen, van akinek a tartalom, az eszközök nem számítanak, csupán mindent a nézetts... (2010.10.13. 01:04) Hátrébb az egerekkel!
  • Utolsó 20

Háttérzene

free music

RSS hírolvasóknak

Légy a piramis tetején!

2009.11.13. 10:49 | Tigris | Szólj hozzá!

Címkék: tudomány társadalom világ mlm gondolatébresztő avon amway ökonet honlapajánló sciennet forever living products zepter oriflame family benefit

A napokban több forrásból kaptam leveleket, melyben egy újabb multilevel marketing céghez próbálnak beszervezni, melynek neve FamilyBenefit. Felvállaltan azzal kampányolnak, hogy ez egy piramisjáték, melyhez ha most csatlakozol, még a tetején leszel, és megkopaszthatod az alattad levő ismerőseidet, barátaidat, szeretteidet. Már morogtam egyszer az ilyen és hasonló cégek ellen (itt olvasható), most nem az etika és a működés oldaláról szeretném megközelíteni a dolgot.

A cégnek hiába van egy nemzetközinek tűnő .com-os címe, a cégről külföldön csak egy vancouveri cég tud, mely a netes cím regisztrációját intézi, itthon pedig egy irodája van, egy Kft. mely felelősséget nem vállal a tevékenységért. Ha bárki perelni akar az átverésért, az USA-ba fogják irányítani. Ha valakinek nem lenne tiszta, itt arról van szó, hogy pár magyar ember csinált egy céget, majd létrehoztak egy offshore, amerikai céget, melynek se telephelye, se irodája, csupán egy postafiókja, ahol a gyanús üzleti tevékenységből eredő magyarországon adózatlan bevétel gyűlik. Hogy ez mennyire etikus akkor, amikor az ország amúgy sincsen túl rózsás helyzetben, azt mindenki döntse el maga. Továbbá a címet létrehozó valakik még az e-mailjüket sem vállalták fel, hogy ne lehessen felelősségre vonni őket, erre utal a privacypost.com-os rejtett cím is. (A privacypost.com azzal foglalkozik, hogy létrehoz egy e-mail-címet, mely nem tesz mást, csupán továbbítja egy másik címre a beérkező leveleket, tehát elrejti a valós címet.)

De hogy ne beszéljek a levegőbe, pár link, amin mindenki utánanézhet írásom hitelességének:

http://whois.domaintools.com/fbeurope.com
(Itt találhatók a FB weboldal létrehozásának az adatai.)

http://www.google.hu/search?q="family+benefit+europe"
(Ezeken az oldalakon jelenik meg a cég. Érdekes, hogy egyik oldalon sincs konkrét hivatkozás a nemzetközi holdingra, mely a magyar céget létrehozta, de FamilyBenefit néven külföldi céget sem találunk, csupán magyart.)

http://www.facebook.com/group.php?gid=93997057141
(Ez a FB csoport Facebook - egy  IWIW-hez hasonló közösségi portál - adatlapja, itt sem látunk semmilyen külföldi kapcsolatot, csupán egy Zombori Ambrusné nevű adminisztrátort, aki valószínűleg a nemzetközi holding "anyakönyvezett" neve. Akinek kérdése van, hogy konkrétan melyik nemzetközi holding áll a cég mögött, vagy hogy mi az adózási háttere a dolognak, íme egy név, akit keresni kell.)

Az már szinte csak apróság, hogy a levélben idézett egyetlen külső forrásból származó hivatkozás a FamilyTel SHP-s linkje eleve nem létezik, nincs olyan dokumentum, amire az írás linkel.

Tehát aki ezek után még mindig érdeklődik a dolog iránt, vágjon bele, és ossza meg velem sikereit! Nem kérem senkitől, hogy minden ismerősének továbbítsa ezt a cikket. Talán csak annyit, legyen körültekintő, ha valaki ilyen gazdasági helyzetben a hétköznapi szintnél gyorsabb meggazdagodást igér. És ebbe nem csak ezt, hanem más, hasonló jellegű cégeket is beleértek.

Végezetül itt az eredeti levél, amit kaptam.

Kapcsolódó anyag: Sciennet végjáték három felvonásban

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása